شرکت پگاه
پزشکی

سرطان معده

بر اساس آمار های موجود از طرف سازمان بهداشت جهانی، سرطان معده دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان می باشد. به علت اینکه ۵۰ درصد آن زمانی تشخیص داده می شود که قابل درمان و جراحی نیست. در ایران سرطان معده در شمال کشور شایع تر و در جمعیت مردان بیشتر از زنان می باشد. بنابراین پیش گیری و اقدام به موقع می تواند تاثیر گذار باشد.
در سرطان معده رشد غیر طبیعی و بدخیم سلول های معده را شاهد هستیم که با انسداد معده و عدم اجازه عبور مواد غذایی همراه است که باعث اتلاف خون و ناراحتی و درد در فرد می شود. دریافت مواد غذایی کم شده و اتلاف پروتئین داریم و با مرور زمان فرد دچار سوء تغذیه می گردد.

عوامل ایجاد کننده سرطان معده

عفونت مزمن Hپیلوری
· کشیدن سیگار
· مصرف زیاد الکل
· چاقی
· دریافت کم فیبر
· خوردن غذاهای شور و نمک سود شده
· مصرف زیاد نمک

علایم سرطان معده

علائم سرطان معده به آهستگی ظاهر میشود ولی رشد سرطان سریع است.
معمولا با کاهش اشتها، نیرو و وزن شروع شده همچنین احساس نفخ به دلیل کند شدن عبور مواد و در مراحل بعدی با دفع خون در مدفوع، استفراغ، کاهش وزن شدید، سوء تغذیه همراه است.

روش تشخیص سرطان معده

شمارش کامل سلول‌های خونی (تعداد گلبول‌های قرمز خون، گلبول‌های سفید خون و پلاکت‌ها، میزان هموگلوبین)
· آزمون گایاک ( بررسی وجود خون پنهان در مدفوع)
· آزمون بلع باریم
· آندوسکوپی فوقانی ونمونه‌برداری
· سی تی اسکن

کمک تغذیه به درمان سرطان معده

برنامه غذایی برای سرطان معده بسته به محل سرطان، نوع اختلال عملکردی و مرحله بیماری بستگی دارد. یکی از روش های درمانی جراحی یا برداشت معده است. بیماری دچار سرطان پیشرفت معده و غیر قابل جراحی باید تحت یک رژیم غذایی تسکین دهنده و آرام بخش باشد. یک رژیم غذایی نرم که بخوبی هضم شود می تواند کمک کننده باشد. فرد باید مصرف غذاهای سرخ کردنی و پرچرب را کم کند.

عوامل موثر در پیشگیری از سرطان معده

o داشتن الگوی غذایی سالم و محدود کردن مصرف غذاهای آماده و پرچرب و سرخ کردنی.
o مصرف میوه و سبزیجات: مصرف این دو ماده غذایی به میزان ۳-۵ واحد در روز باعث حفاظت در برابر سرطان می‌شود و وتا ۵۰ درصد خطر ابتلا را کاهش می‌دهد.
o سبزیجات حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین C، بتاکاروتن و ویتامینE هستند که اثر حفاظتی در برابر این سرطان دارند.
o چای سبز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها فراوان خطر ابتلا را کاهش می دهد. مصرف روزانه دو فنجان چای سبز کم رنگ (یک فنجان غلیظ) می تواند موثر باشد.
o مصرف منابع ویتامین سی و بتاکاروتن (سبزیجات و میوه ها)، ویتامین E (کشمش، بادام، زردآلو و روغن های گیاهی)، سلنیوم (بادام زمینی، جگر، انواع گوشت و منابع دریایی) و روی (امعاء و احشا، گوشت، ماهی، لبنیات و تخم مرغ) در کنار هم، یک عامل حفاظتی مناسب در برابر سرطان معده می باشد.

منبع : http://www.avayesalamati.com

نمایش بیشتر
شرکت پگاه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید